Terug naar alle berichten

Kaasbar Amsterdam "Onze bijzondere Nederlandse kazen vindt je bijna nergens anders!"

IMG 9159 copy 77 v2
IMG 9184 2

Hoe is de Kaasbar ontstaan?

We bestaan nu ruim 4 jaar. We zijn in Februari 2020 begonnen. Het originele idee kwam van Mark en Thierry, die beiden uit de kaaswereld komen. Mark's vader heeft Noe Kaas (groothandel) en Thierry is van Maaslander en Old Amsterdam. Na de Old Amsterdam stores hadden zij het idee om een kaasbar te beginnen, maar geen horeca ervaring. Wij kenden elkaar al uit Amsterdam en toe hebben zij gevraagd of ik erbij kam om het horeca gedeelte op te pakken. Vijf weken voor corona zijn we begonnen. Dat was heel zwaar, maar nu gaat het beter dan ooit!

 

IMG 9185 2

Kan je ons iets vertellen over het conept?

We hebben 30 verschillende soorten Nederlandse kazen. En kaasfondue. Alle kazen worden gepresenteerd op onze band in de bar en geserveerd met één of twee garnituren. We serveren elke kaas als een klein gerechtje. Het is zeg maar 'shared dining' met kaas. Daarbij kun je bij elke kaas een bijpassende wijn of bier bestellen. Onze kazen zijn wit, rood, hard en blauw, en staan op de kaart van licht naar sterk. Zo kun je alles zelf samenstellen. We hebben ook uitgebreidere kaasplanken waar bijvoorbeeld charcuterie bij zit.

We zijn destijds begonnen als pop-up, maar door corona mochten we in dit pand blijven. In het begin moesten we zeker even opstarten, ook door de maatregelen, maar momenteel gaan we echt door het dak!

 

IMG 9167

De Kaasbar Utrecht

De Kaasbar in Utrecht is hetzelfde concept. Dit restaurant wordt gerund door twee anderen. Je kan het eigenlijk geen franchise noemen. Zij waren fan van het idee hebben toen besloten om in Utrecht met ons concept aan de slag te gaan. Ik heb wel geholpen met het opstarten van die zaak. Maar nu runnen zij het vooral. De Kaasbar in Utrecht bestaat iets korter dan de Amsterdam-locatie. Maar we zijn wel redelijk kort op elkaar begonnen. Ik hou mij vooral bezig met de Amsterdam locatie.  

IMG 9181 2

Hoe komen jullie bij Sandsteps terrecht?

Ik ken Jan Willem al lang heel goed. En ik heb zelf acht jaar bij de Barbarossa gewerkt. Zij zijn ook klant bij Sandsteps. Toen ik daar werkte, was alles met het personeel altijd heel goed geregeld. Dus het was voor mij een logische stap om bij het beginnen van een eigen zaak hen te bellen. Daarnaast heb ik ook de beste prijs. Ik heb echt wel eens verder gekeken wat er nog meer aangeboden wordt. Maar die tarieven zijn niet zo scherp als die van Sandsteps, dat weet ik gewoon heel zeker!

- Eigenaar Hademar Veldhuisen

IMG 9182 2

Ook zin gekregen in de Kaasbar experience?

Reserveer hier bij de Kaasbar Amsterdam!

Of benieuwd naar wat wij voor jouw zaak kunnen betekenen? Samen nemen we vrijblijvend de mogelijkheden door. Wij helpen je graag verder!

Neem gerust contact met ons op.