• 070-2170571

Voor werkgevers

Veelgestelde vragen

STAAT JOUW VRAAG ER NIET TUSSEN, NEEM DAN GERUST CONTACT MET ONS OP

U kunt een nieuwe medewerker aanmelden d.m.v. de inschrijfwizard op de website

Standaard hanteert Sandsteps de ABU-CAO. Tevens de eventueel te hanteren CAO van de opdrachtgever. De CAO is te vinden onder “downloads” en op www.abu.nl

Ja, u kunt een lopend contract voor bepaalde tijd van een medewerker omzetten naar een payroll overeenkomst van Sandsteps, mits er gelet wordt op de fasetelling van uw medewerker evenals de opgebouwde rechten. Dit laatste wordt namelijk meegenomen met het overzetten van de contracten.

Ja, u kunt een medewerker die bij Sandsteps op de payroll staat zelf in vaste dienst nemen. Dit kan op ieder gewenst moment en zonder kosten. Wel dient u bij het overnemen van een medewerker rekening te houden met de opgebouwde rechten van de medewerker. Zo kunt u een medewerker alleen een contract voor bepaalde tijd aanbieden, mits hij minder dan drie contracten via Sandsteps aangeboden heeft gekregen. Na drie contracten dient u namelijk uw medewerker een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden.

De factuur wordt uiterlijk de vrijdag na uitbetaling van het salaris van de medewerker, per e-mail naar de opdrachtgever verstuurd.

Dit kunt u inzien op sandsteps.flexportal.nl. Dit is een online applicatie van Sandsteps waar u een overzicht heeft van: medewerkers, contracten, declaraties en facturen. Tevens kunt u daar uren online accorderen. U ontvangt hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord.

Nee, wettelijk gezien is het niet toegestaan om netto uurloonafspraken te maken met uw medewerkers. Netto uurloonafspraken brengen bovendien over het algemeen voor u als werkgever veel hogere loonkosten met zich mee. Bij een bruto uurloonafspraak weet u daarentegen altijd waar u aan toe bent. Heeft u echter toch al netto uurloonafspraken met uw medewerkers gemaakt, dan helpen wij u graag bij het terugrekenen van de netto naar de bruto uurlonen

Als een medewerker zich ziek meldt, dan zullen wij u actief op de hoogte blijven houden van zijn/ haar ziekteverloop en er alles aan doen om hem/ haar weer zo spoedig mogelijk bij u aan het werk te laten gaan. Bij ziekte van uw medewerker heeft u in ieder geval geen loondoorbetalingsverplichting. Let op: de medewerker dient uiterlijk voor 09.00 uur op de dag van ziekte, zich bij de opdrachtgever en bij Sandsteps ziek te melden. Sandsteps ontvangt de ziekmelding graag per e-mail:info@sandsteps.net

Wanneer uw medewerker zich ziek meldt dient hij/zij het volgende aan te geven:

1. Werkverplicht op de dag van ziekte, ja of nee.
2. Laatst gewerkte dag bij desbetreffende opdrachtgever.
3. Eerstvolgende werkdag bij desbetreffende opdrachtgever (de eerstvolgende dag dat de medewerker eigenlijk had moeten werken).
4. Werkzaam op zaterdag en/of zondag, ja of nee.