Terug naar alle berichten

El Bar • "New in town"

IMG 0223 3 v3
IMG 0292 5

"Iedereen heeft wel een leuke herinnering aan dit pand."

Waarom El Bar? "Bij onze liefde voor eten denken we toch wel aan de Spaanse keuken. Aan Barcelona of het Baskenland, waar je de hele avond lekker gezellig aan de bar blijft eten en drinken. Dat concept misten we in Den Haag. Vandaar El Bar!"

Waar kennen we jullie van? "Nou, jullie kennen Robbert van Café Contant, waar hij voorheen chef was. En jullie kunnen mij kennen van strandtent Xiringuito die ik 7 jaar geleden ben begonnen." – Eigenaar Tjebbe

IMG 0302 1

Waarvan kennen jullie elkaar? "Nou, wij kennen elkaar eigenlijk nog niet zo heel lang. Ik denk minder dan een jaar. Floor (de manager van Xiringuito) is de verbindende factor geweest. Sinds oktober zijn we echt aan elkaar verbonden door El Bar. En dat bevalt goed!"

Waarom is dit project bijzonder? "In dit pand zat voorheen de Prins Taverne, een van de oudste kroegen van Den Haag, opgericht in 1630. Iedereen die we spreken heeft hier wel een leuke herinnering aan. Daarnaast is het ook bijzonder dat het glas-in-lood kon worden vervangen door deze mooie open raampartij. Dat maakt El Bar gelijk heel licht en uitnodigend, terwijl de plek toch nostalgische gevoelens oproept bij veel mensen."

IMG 0230

En kun je nou ook slapen bij El Bar? "Ja zeker, daar werken we nu aan. We hebben hierboven drie hotelkamers. Die worden op dit moment ingericht. Dan gaan Robbert en ik samen de bedden opmaken." Zegt Tjebbe grappend. 

Wat is jullie favoriete El Bar gerecht en waarom? "Croquettas, Patatas Bravas Chorizo en Pan Con Sobrasada. Veel favorieten die allemaal heel lekker zijn. We kunnen niet kiezen. Ons doel is dan ook dat mensen de hele avond gezellig blijven tafelen en allerlei verschillende dingen proeven. Daar leent onze kaart zich perfect voor." Zegt eigenaar Robbert.

IMG 0287 2

"Sandsteps is super goed bereikbaar, dat is echt heel fijn wanneer je met je handen vol staat."

Hoe heeft Sandsteps jullie geholpen in dit proces? "Nou, we hebben heel veel aan Sandsteps gehad tijdens de opstart van El Bar. De snelle communicatie is gewoon echt heel fijn! Je hoeft maar te bellen of te appen en je krijgt gelijk antwoord. Dat is vooral handig wanneer je met je handen vol staat. En dat is vaak gebeurd tijdens de verbouwing.

Ze hebben ons ook echt goed geadviseerd over salariëring en over de combinatie die wij natuurlijk doen met vaste mensen en niet-vaste mensen hier en op het strand. En ze denken echt mee. Ja, ik werk inmiddels 7 jaar met jullie," zegt Tjebbe, "en ik heb niets te klagen."

 

Wil jij ook graag bij El Bar komen eten? Reserveer je tafel hier.